Səhifələr

Blogroll

04 September 2011

Duz barədə bildikləriniz və bilmədikləriniz.


  • Kofe bişirməzdən əvvəl ona əlavə olunmuş bir neçə duz dənəsi onun ətrini daha da arıtır.
  • Əgər şüşə stəkanları və ya şüşələri duzlu su ilə yusanız, sonra isə soyuq su ilə yaxalasanız onlar daha şəffaf və parıltılı olarlar
  • Dibi çox möhkəm yanmış qazanın və ya tavanın içinə qalın duz qatı töküb 1-2 saat saxlasanız onu təmizləmək daha asan olar
  • Əgər paltarınıza yağ düşübsə və əlinizin altında ləkə aparan heç nə yoxdursa sadəcə yağın üzərinə duz töküb yavaşca silin. Sonra isə ləkə itənədək duzu dəyişin. 
  • Mətbəx sobasının üzərində olan yağ ləkələrini təmizləmək üçün isti sobanın üzərinə çox miqdarda duz töküb qəzet parçası ilə silmək olar
  • İpək və satin-dən olan paltarların öz parıltısını daha çox saxlaması üçün onları duzlu soyuq suda (5 litr suya 125 qr. duz) yaxalayın
  • Nəm odunun daha tez yanması üçün üzərinə yanacaq yox adi xörək duzu tökmək kifayət edər

0 şərh.:

Post a Comment